Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

 

 

 Kép  "A távolság csak fizikai paraméter. Két szerető lélek közt nem létezik távolság. Mindig együtt
vannak, szeretik és segítik egymást, még akkor is, ha fizikai megtestesülésük nem tud formát ölteni... Az igazi barátságot és szeretetet semmi a világon nem tudja kioltani, a távolság pedig az utolsó, aminek erre 1% esélye is lenne."

   "Veled a legjobb a fűben heverészni, Veled a legjobb hallgatni a csendet, Veled a legjobb szótlanul beszélgetni. Veled a legjobb, Barátom!"

 

  "A tökéletes Barát...
Kitalálja a gondolataimat és mindig örül ha lát. Figyel rám ha kérem rá, és megosztja velem titkait. Vállát nyújtja, hogy megpihenjek és kezét, ha szükségem lenne rá. Mellettem áll a bajban is! Szíve felém mindig nyitva áll..
-és ez nekem, mind TE vagy!"

 

 

 Kép  

  Amikor megismertem,nem tudtam hogy valaha ennyire fogom szeretni.
Azt az embert:
Ki bajban is fogja kezem,
Ha szomorú vagyok együtt sír-ha boldog vagyok együtt nevet velem,
Olyan mintha Ő lenne a másik felem,úgyhogy nélküle el sem tudnám képzelni az életem!

 

 

S ha egy barát megbukik, mert nem igazi barát, vádolhatjuk-e őt, jellemét, gyengeségét? Mit ér az olyan barátság, ahol erényeket, hűséget, kitartást szeretünk a másikban? Mit ér mindenféle szeretet, amely jutalmat akar? Nem kötelességünk-e, hogy éppen úgy vállaljuk a hűtlen barátot, mint az önfeláldozót és hűségeset? Nem ez igazi tartalma minden emberi kapcsolatnak, ez az önzetlenség, mely semmit, de semmit nem akar és nem vár a másiktól? S mentől többet ad, annál kevésbé vár viszonzást? S ha odaadja egy ifjúkor minden bizalmát, egy férfikor minden áldozatkézségét, s végül megajándékozza a másikat a legtöbbel, amit ember adhat embernek, a vak, a föltétlen, a szenvedélyes bizalommal, s aztán látnia kell, hogy a másik hűtlen és aljas, van-e joga megsértődni, bosszút követelni? S ha megsértődik, ha bosszúért kiált, barát volt-e Ő, a megcsalt és elhagyott?

 

 

Kép

 

 

 

"Az ember csak azt ismeri meg igazán, amit megszelídít - mondta a róka. - Az emberek nem érnek rá, hogy bármit is megismerjenek. Csupa kész holmit vásárolnak a kereskedőknél. De mivel barátkereskedők nem léteznek, az embereknek nincsenek is barátaik. Ha azt akarod, hogy barátod legyen, szelídíts meg engem."

 

 

„Az indulaton, az önzésen túl élt ez a törvény az emberi szívekben, a barátság törvénye. S erősebb volt, mint a szenvedély, mely a férfiakat és nőket reménytelen indulattal egymás felé hajtja, a barátságot nem érhette csalódás, mert nem akart a másiktól semmit, a barátot meg lehetett ölni, de a barátságot, mely a gyermekkorban szövődött két ember között, talán még a halál sem öli meg: emléke tovább él az emberek öntudatában, mint egy néma hőstett emléke. S csakugyan, az is, hőstett, a szó végzetes és csendes értelmében, tehát szablyák és tőrök csattogása nélkül, hőstett, mint minden emberi magatartás, mely önzetlen. Ez a barátság élt közöttünk, s ezt tudtad jól.”

 

 

Kép   

 

"Minden barátság azzal a homályos érzéssel kezdődik, hogy valahol már találkoztunk. Mintha régen testvérek lettünk volna. még inkább, mintha ikrek lettünk volna. S ezért a találkozás csak viszontlátás. Amikor az ember barátjától elszakad, tudja hogy ez a távozás csak látszat. Valahol együtt marad vele úgy, ahogy volt vele a találkozás előtt."

 

 

„A barátság - ez a szent emberi kapocs - úgy oltalmaz a magánytól, a számkivetettségtől, a félelemtől, a mozdulatlanságtól, hogy énünket megkettőzi: két szem - egy látvány; két szív - egy érzés; két hang - egy gondolat; két test - egy lélek.”

 

 

 „Nem is gondolunk arra, minő kincs két rokonszenves nő egymásra nézve... Aki előtt egy nő szívének legrejtettebb titkait elmondhatja, s aki azt megérti; azokat az ezerféle apró bajait a női szívnek, amiknek felfogásához még a legodaadóbb férfikedélyben is hiányzik az érzék; azokat a nevezetes gondokat, amik a férfira nézve bohó semmiségek, de miket egy másik nő teljes értékükben méltányolni tud... a rokonszenves nőszív a vele közlőtt panaszra a saját panaszával felel, kitárja a maga világát, engedi a testvérlelket egészen beleköltözködni.”

 

Kép   

„A barátság az egyetlen olyan kapcsolat, amely kölcsönös, szabad választással jön létre. Nem velünk születik, mi teremtjük. Nem fertőzi meg semmilyen testi kapcsolat, vagy érdek. Nem akarunk egymástól semmit - egyszerűen csak jó együtt lenni. A barátság születése mindig együtt jár azzal az érzéssel, hogy találkoztunk már valahol. Hogy ismerem őt! Ez persze sejtelem, nem biztos hogy így van. Sosem tudhatjuk, mitől vagyunk otthon egymásban. De ha a barátomhoz megyek: hazamegyek.”

 

 

 „Ha az összes barátom leugrik egy hídról, én nem ugrom velük. Lent várok, hogy elkaphassam őket!”

 

 „A barátság igazi dicsősége nem az egymás felé kinyújtott kéz, nem a kedves mosoly, nem is a társaság öröme, hanem a lelki-szellemi megvilágosodás, amelyben részed lehet, amikor rádöbbensz, hogy egy embertársad hisz és bízik benned!”

 

 

Kép

 

 

 

„Nagyra becsülöm azt a barátom, aki időt talál számomra a naptárában, de még jobban szeretem azt, aki elő sem veszi a naptárát, ha rólam van szó!”

 

 

„Az igazi barátok nem azok, akikkel leülsz egy órácskára dumálni és iszogatni. Az igazi barátokkal nem kell mindennap találkozni, az ember egyszerűen tudja, hogy ott vannak, ha szükség van rájuk.”

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

duruduru

(tikmán, 2010.08.02 11:38)

ha ennyire szar akk minek nézed?^o)
ellehet innen menni..
amúgy te lehetsz az az ultrafogyatékos nem?
nah csőőő

deszarxD

(anyád-.-, 2010.07.13 11:38)

te kibaszott szar ez az oldal.xD
te valami ultrafogyatékos vagy?!xD
ezek nagyon szarok.:DDDD
nekem elhiheted^^
páscsika^^

puszika

(Csengee., 2010.04.24 22:20)

szupcsi az oldii!
Ígytovább:) na csóxiimóxii.

petra920@citromail.hu

(flórababyy, 2009.12.30 10:30)

nagyon nagyon jó ezek az idézetek!

annus9306@gmail.com

(kankuro, 2009.10.30 23:56)

nagyon tetszenek az idézetek, amik itt vannak :) sokat tanultam belőlük, köszönöm annak aki feltette ezeket..

♥

(Nojjémi, 2009.08.25 18:58)

Nagyón jóók..
Puxa♥

hello

(szamoca, 2009.08.10 15:51)

szerintem is nagyon jok..hazudik aki azt mondja h nem jok...kosznom ezeket az idezeteket

clau77@citromail.hu

(Szöszyke, 2009.01.29 22:08)

Nagyon jók!! Tetszen is mert nagyoon szuper:) Igaz barát az aki mindent tud rólad és mégis szeret:)(K)

..................

(..., 2009.01.29 17:09)

sztem nem jook..

djlevi89@freemail.hu

(Nagy Levente, 2008.11.17 23:09)

Ténleg nagyon jok és nagyon igaza van annak aki feltette ezeket nagyon megértö ember aki ezeket az idézeteket feltette én Mondom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

orsizing9645@freemail.hu

(Bogyó, 2008.10.30 16:51)

nagyon yók, szépek és milyen igazak!!!

www.besz8@freemail.hu

(Bea, 2008.09.21 15:58)

Van egy másik oldalam is. www.besz.mindenkilapja.hu

www.besz8@freemail.hu

(Bea, 2008.09.21 15:57)

Köszi!

winus@freemail.hu

(WinuS, 2008.09.21 08:58)

Annyira jóók!
:D:D

tulajdonos

(Beja, 2008.01.09 13:43)

Kezd tettszeni az oldalam! :)